Offline značení mimo výrobní linku

Výkonné offline systémy umožňují flexibilní značení i mimo výrobní linky

Systémy průmyslového značení jsou součástí mnoha výrobních linek, kde jsou denně označovány tisíce produktů. V případě menších výrobních sérií, reklamních kampaní a pod. je však často problematické zajistit jejich značení přímo na výrobní lince a vhodnějším řešením je v takovém případě offline pracoviště na označování výrobků či obalů mimo výrobní linky.

Technologie offline značení
Společnost LIFTEC nabízí pro takové aplikace zařízení UdaFORMAXX od předního německého výrobce KBA-Metronic, které lze kombinovat s různými tiskovými systémy, od ink-jetových průmyslových tiskáren, přes termotransferovétepelnoražbové až po laserové popisovací zařízení. Může být také doplněno skenerem nebo kamerovým systémem. Jednoduchá manipulace, vysoká spolehlivost, flexibilita a velmi atraktivní poměr cena-výkon jsou jen některé z výhod tohoto systému vhodného pro mnoho odvětví, zejména však pro potravinářský, farmaceutický, automobilový či obalový průmysl. Kompaktní velikost zařízení KBA-Metronic UdaFORMAXX umožňuje jeho umístění prakticky kdekoliv.

Mezi nejpoužívanější technologie offline značení patří ink-jet. Inkjetové popisovací zařízení série alphaJET od německého výrobce KBA-Metronic se vyznačují vysokou spolehlivostí, vynikající kvalitou tisku a nízkými provozními náklady. Umožňují tisk grafiky ve vysokém rozlišení, log, čárových kódů, dat, šarží a pod. Barevný dotykový displej umožňuje prostřednictvím ikon jednoduché intuitivní ovládání. Samozřejmá je i možnost integrace do výrobní linky – přes Ethernet, USB nebo RS232 rozhraní. S nerezovým šasi a IP65 krytím tiskárny alphaJET odpovídají i náročným požadavkům prostředí. Patentovaný Solvent Recovery systém šetří spotřebu ředidla a tím i peníze zákazníka. V závislosti na použitém inkoustu lze značit na různé povrchy.

Široké spektrum využití bez kompromisů
Hlavní výhody offline pracoviště na dodatečné značení výrobků mimo hlavní výroby jsou tisk podle potřeby pro malé a střední velikosti šarže, snadné nastavení, rychlá změna formátu tisku, zajištění sledovatelnosti výrobků, či přizpůsobení standardního balení potřebám trhu. Umožňuje tisk variabilních dat, data spotřeby, ceny a informací o obsahu, čárových kódů, log a jiných grafik, také adresování a personalizaci. Dokonale se hodí pro skládací krabičky, kartony, blistry, štítky, plastové karty a další stohovatelné ploché předměty.

Úspora času, flexibilita a bezpečnost
Poloautomatický systém offline značení je velmi operativní a šetří tak náklady na skladování balení pro rozličné zákazníky, různé země a pod. Vysoká rychlost třídění a možnost doplňování zásobníku během chodu výroby snižuje prostoje a náklady na pracovní sílu. Nezanedbatelným přínosem je i zajištění sledovatelnosti výrobků a jejich ochrana před produktovým pirátstvím důmyslným kódováním a systémem.